سرویس سیاست مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
کیهان
۴ پله سقوط در فضای کسب و کار تازهترین دستاورد دولت!
یک روزنامه حامی دولت، ضمن تأکید بر سقوط رتبه ایران در زمینه فضای کسب و کار، به بررسی علل این مسئله در چند سال اخیر پرداخت.
روزنامه دنیای اقتصاد مینویسد: رتبه ایران در زمینه سهولت کسب و کار در جدیدترین گزارش بانک جهانی ۴ پله سقوط کرده است.
دز گزارش ایران با چهار رتبه تنزل نسبت به گزارش سال قبل، در رتبه ۱۲۴ از میان ۱۹۰ کشور قرار گرفته است. این گزارش پانزدهمین سری از گزارشهای سهولت کسب و کار این نهاد است.
براین اساس، گرچه ایران در گزارش سال گذشته در جایگاه ۱۲۰ جهان قرار گرفته بود، در گزارش امسال با نزولی ۴ پلهای در جایگاه ۱۲۴ قرار گرفته است، اما امتیاز کل ایران با افزایشی ۰/۲۶ واحدی نسبت به سال گذشته به ۵۶/۴۸ رسیده است. در واقع آنچه دلیل افت رتبه ایران با وجود بهبود امتیاز و حتی بهبود رتبه در برخی از شاخص شده است، روند کند اصلاحات اقتصادی و سرعت پایین بهبود است. به گزارش این نهاد از سال ۲۰۰۳ که نخستین نسخه از این گزارش منتشر شد، محیط کسب و کار جهانی تغییرات گستردهای را تجربه کرده است.
دولتها به واسطه پیشرفتهایی که در زمینه فناوری اطلاعات حاصل شده، سعی در کاهش موانع بوروکراسی و افزایش شفافیت داشتهاند. امروزه از میان ۱۹۰ اقتصادی که در گزارش سهولت کسب و کار مورد بررسی قرار گرفتهاند، در ۶۵ کشور کارآفرینان میتوانند حداقل یک شرکت تجاری آنلاین راهاندازی کنند، اتفاقی که در سال ۲۰۰۴ تنها در ۹ اقتصاد جهان امکانپذیر بود.
در رتبهبندی امسال، بهترین جایگاه ایران از لحاظ رتبه مربوط به شاخص «دریافت مجوزهای ساخت» است. در این شاخص ایران توانست با کسب امتیاز ۷۸/۰۷ در رتبه ۲۵ قرار گیرد. از طرفی بهترین عملکرد ایرن از لحاظ امتیاز مربوط به شاخص «شروع کسب و کار» است، جایی که با نمره ۸۵/۱۶ در جایگاه ۹۷ قرار گرفت. بدترین جایگاه ایران از لحاظ رتبه نیز مربوط به شاخص «حمایت از سرمایهگذاران خرد» است که با امتیاز ۳۳/۳۳ در جایگاه ۱۷۰ ایستاده است. از لحاظ امتیاز اما بدترین عملکرد ایران در گزارش امسال مربوط به شاخص «حل و فصل ورشکستگی» است، جایی که با امتیاز ۲۳/۹۳ در جایگاه ۱۶۰ قرار گرفته است.
در گزارش سهولت کسب و کار امسال، از میان ۱۰ شاخص، امتیاز ایران در دو شاخص «شروع کسب و کار» و «دریافت اعتبار» بهبود یافته، در ۴ شاخص «دریافت مجوز ساخت»، «دسترسی به برق»، «ثبت مالکیت» و «حل و فصل ورشکستگی» نزول کرده و در ۴ شاخص «حمایت از سرمایهگذاران خرد»، «پرداخت مالیات»، «تجارت فرامرزی» و «اجرای قراردادها» بدون تغییر مانده است.
از لحاظ رتبه نیز در میان ۱۰ شاخص، رتبه ایران در ۴ شاخص «شروع کسب و کار»، «دریافت مجوزهای ساخت»، «دریافت اعتبار» و «تجارت فرامرزی» بهبود و در ۶ شاخص «دسترسی به برق»، «ثبت مالکیت»، «حمایت از سرمایهگذاران خرد»، «پرداخت مالیات»، «اجرای قراردادها» و «حل و فصل ورشکستگی» کاهش یافته است. از طرفی بیشترین سقوط در رتبه مربوط به شاخص «پرداخت مالیات» است که رتبه ایران از ۱۰۰ به ۱۵۰ نزول کرده است.
سقوط ۴ پلهای کسب و کار در یک سال اخیر در حالی است که دولت، سالهای ۹۵ و ۹۶ را سال رونق اقتصادی معرفی کرده بود.
اگر نفی سبیل سرتان میشد پیاده نظام آمریکا در فتنه نمیشدید
یک عضو «مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم» به مغالطه درباره نفی سبیل متوسل شد.
محمد تقی فاضل میبدی به بهانه حمایت از عضویت یک شهروند زرتشتی در شورای اسلامی شهر یزد به ایسنا گفته است: نفی سبیل برای کفار است نه اهل کتاب. آن هم کفار صدر اسلام که با پیامبر میجنگیدند. در حال حاضر مدیریت یک کافر شرعاً و قانوناً بدون مشکل بوده و اعمال مدیریت کافر بر مسلمان در کارهای تخصصی هیچ اشکالی ندارد. زیرا در کارهای تخصصی نمیتوان بر اساس ایدئولوژی اقدام کرد، البته چنین فرد کافری که در امور تخصصی بر مسلمانان مدیریت میکند نمیتواند اعمال عقیده داشته باشد.
وی همچنین گفته است: در قدیم کشورها به دارالسلام و دارالکفر تقسیم میشدند اما این تقسیمبندیها دیگر تمام شده و بحث شهروندی مطرح است. اکنون یک شیعه غیر ایرانی در کشور نمیتواند کاندیدای انتخابات شود چون شهروند این کشور نیست، اما اقلیت در ایران که شهروند هستند چنین حقی دارند. قانون اساسی به زرتشتیان ایران حق داده است که از حقوق اجتماعی برخوردار و عضو مجلس یا شورای شهر باشند.
صرفنظر از موضوع حضور یک شهروند زرتشتی در شورای اسلامی شهر یزد و فصلالخطاب شورای نگهبان در این باره که مبنی بر قانون اساسی است، باید درباره مغالطه آقای فاضل میبدی پرسید:
۱- سران رژیم آمریکا، انگلیس، فرانسه و نظایر آنها در تقسیمبندی آقای میبدی، کافر حساب میشوند یا اهل کتاب؟ و اگر برحسب ظاهر اهل کتاب محسوب میشوند، آیا سبیل آنها بر مسلمین مجاز است!؟
۲- اینکه وی مدعی شده امروز بحث دارالسلام و دارالکفر مطرح نیست، آیا به گروهک متبوع او (مجمع کذایی) اجازه میداد که در فتنه ۸۸ در کنار آشوبگران نیابتی بایستد و از جماعتی حمایت کند که علناً روی اسلام در عبارت جمهوری اسلامی خط کشیدند و علیه امام حسین(ع) هتاکی کردند؟ آنها چگونه توانستند به اسم مجمع محققین و مدرسین حوزه در آشوبهای خیابانی همراهی کنند که در روز عاشورای حسینی به معرکهگیری حزب صهیونیستی و انگلیسی بهائیت (سازمان تروریستی منافقین) ختم شد!؟ آیا این گروهک و قبیل آن تبدیل به پیادهنظام جریان کافر و شیطانی صهیونیسم مسیحی برای تحمیل سبیل دشمنان نشده بودند!؟
اصل ۲۶ قانون اساسی مجوز وطنفروشی هم داده است!؟
رئیس گروهک نهضت آزادی میگوید اصل ۲۶ قانون اساسی هنوز در ایران اجرایی نشده است.
محمد توسلی که جانشین ابراهیم یزدی شده، در حاشیه نمایشگاه مطبوعات گفت: متاسفانه اصل ۲۶ قانون اساسی که مربوط به آزادی احزاب است، هنوز در جمهوری اسلامی اجرایی نشده است.
وی اضافه کرد: براساس مفاد اصل ۲۶ قانون اساسی که میگوید فعالیت احزاب آزاد است، پروانه صرفا جنبه حقوقی دارد برای ثبت کارهای حقوقی آنها ولی عملا اصل ۲۶ قانون اساسی تاکنون در جمهوری اسلامی ایران عمل نشده است و انتظار داریم این اصل مهم را اجرایی کنند.
وی ادامه داد: احزابی که به نوعی استقلال داشتهاند و کوشش کردند با استقلال از اصول و آرمانهای انقلاب دفاع کنند و التزام به قانون اساسی داشتهاند فکر میکنم آنها هم همین محدودیتهای نهضت را داشتهاند و حق این است که تلاش شود محدودیتها کاهش یابد.
رئیس گروهک نهضت آزادی البته اشاره به متن ماده ۲۶ قانون اساسی نکرد و این شگردی است که محافل قانونگریز و قانونشکن معمولا از آن بهره میگیرند؛ به این معنا که «لااله» میگویند اما «الاالله» را سانسور میکنند. آنها درباره آزادی مطبوعات و احزاب و ... به قانون اساسی استناد میکنند اما نمیگویند که هرکدام از این اصول «حقوق» و «حدود» را در کنار هم احصاء کرده است. به عنوان مثال در اصل ۲۶ ضمن تاکید بر آزادی احزاب آمده است:
«احزاب، جمعیتها، انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته شده آزادند.»
اما در ادامه همین اصل آمده است:
«مشروط به این که اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی را نقض نکنند.»
طبیعتا تشکلهای سیاسی که این شروط چندگانه را رعایت نکنند ومثلا به وطنفروشی بپردازند، به اعتبار قانونشکنی، نمیتوانند از حقوق تعبیه شده در قانون بهره بگیرند، به عنوان مثال گروهک نهضت آزادی، هرچند از آزادی دم میزد اما زدوبندهای گستردهای با لانه جاسوسی آمریکا داشت که برخی اسناد آن منتشر شد و جهتگیری اصلی این ارتباطات، سلب حق استقلال و آزادی از ملت ایران و بازگرداندن نظم سیاسی به نظم وابسته و سرکوب شده (آمریکایی) سابق بود. این گروهک به واسطه وابستگی مطلق به آمریکا، اصل استقلال را نقض کرد و با آمریکاییها برای جمع کردن بساط انقلاب اسلامی، همراهی میکرد و در عمل با اصول مختلف قانون اساسی معارضه کرد و بدتر از همه اینکه به ترویج نفاق در کشور پرداخت و درجریان جنگ تحمیلی، تبدیل به ابزار جنگ روانی دشمن شد و برای تسلیمطلبی نسخه پیچید. در دو فتنه ۷۸ و ۸۸ نیز برخی اعضای این گروهک نقشآفرین اصلی بودند. کدام نظامی به مخالفان معارض خود اجازه تشکلسازی و توطئهگری میدهد!؟
۳ نهاد مسئول در قبال برجام به تعطیلات رفتهاند!؟
سه نهاد مسئول در قبال برجام، با بیاعتنایی به نقض این توافق، موجبات تداوم تصویب و اجرای تحریمهای جدید را فراهم میکنند.
روزنامه جوان در این زمینه با اشاره به اجرایی شدن قانون تحریمی موسوم به کاتسا (مادر تحریمها) نوشت: در حالی که این قانون حالت اجرایی به خود میگیرد، دستگاه دیپلماسی کشور هیچگونه طرح و برنامه تقابلی برای اقدام اخیر آمریکا را در دست اجرا ندارد. آن هم پس از آنکه وزارت خزانهداری ایالات متحده با انتشار توضیحاتی، اعلام میکند تا روز اجرای قانون کاتسا (۹ آبان) موظف است دفاتر، نهادها و افراد وابسته به سپاه را ذیل دستور اجرایی ۱۳۲۲۴ شناسایی کند.
در حالی که مفاد تحریم ۷۲۲S یا همان کاتسا از ماهها قبل از سوی مجلس نمایندگان و کنگره آمریکا انتشار رسانهای پیدا کرده بود، در این ایام دولت، هیئت نظارت بر اجرای برجام و مجلس فرصت داشتند تصمیم درستی در این باره اتخاذ کنند.
با اجرای رسمی قانون موسوم به مادر تحریمها، باید از سه مرجع دولت، مجلس و هیئت نظارت بر اجرای برجام انتظار داشت که جزئیات «طرح متقابل» خود را برای نقض جدید برجام توسط آمریکا رسانهای و به شرط «اثرگذاری فراگیر» آن را اجرایی کنند؛ کما اینکه مرداد ماه امسال قانونی تحت عنوان «طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه» را به تصویب رساند که فاقد عناصر مهمی مانند جامعیت، اثرگذاری و آیندهنگری بود و آمریکاییها بدون کمترین توجهی به این قانون همچنان ناقض برجام هستند.
انتظار پاسخی «متوازن و متناسب» به آمریکاییها از سوی مراجع سه گانه (دولت- مجلس- هیئت نظارت بر اجرای برجام) در حالی است که طی ۲۶ ماهی که از روز اجرای برجام تاکنون سپری شده آمریکاییها بارها متن- روح برجام را نقض کردهاند، هیئت نظارت بر اجرای برجام اقدام قابلتوجهی صورت نداده و مجلس شورای اسلامی هم قانون مدونی را تصویب نکرده و دولت نیز تلاش داشته بار «تصمیمگیری در باب مقابله با نقض آمریکاییها» را به دوش هیئت نظارت شیفت دهد.
آنچه مهم میباشد این مسئله است که فقدان پاسخدهی مناسب سه مرجع مورد اشاره دولت اوباما و ترامپ را در این باور پایدار کرده که «نقض برجام در هر سطحی» با اقدام متناسب طرف ایرانی مواجه نخواهد شد و مقامات ارشد سه مرجع تنها به پاسخدهی «تریبونی» قناعت خواهند کرد.
شکلگیری چنین باوری پسابرجام و به ویژه پس از وضع قوانین ضدبرجامی در دوران پسابرجام پایدار شد و به همین دلیل قانون موسوم به مادر تحریمها را نباید آخرین قانون ضدایرانی دانست که برجام را نقض خواهد کرد بلکه باید آن را تنها یکی از حلقههای زنجیره منسجم از تحریمهای پسابرجامی دانست که یک هدف مشترک را دنبال میکنند و آن «استانداردسازی رفتار ایران در عرصه بینالمللی» است که معنای واقعی این استانداردسازی «تبدیل کردن ایران به کشور تابع در عرصه منطقهای» است.
این سه مرجع مذکور چنانچه در بازه زمانی روز امضای برجام تاکنون، براساس مفاد ماده ۹ مادهای رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره برجام، به وظایف خود عمل میکردند امروز زنجیره تحریمهای مدون و نظاممند ضدایرانی عملاً شکل نمیگرفت و اساساً دولت آمریکا با فراغ بال به وضع و اجرای «کاتسا» متمرکز نمیشد، بلکه هزینههایی را پیشروی خود (به واسطه فعالیت و پویایی مفروض سه مرجع) مشاهده میکرد که حداقل این قانون را با فراگیری کنونی تصویب و به اجرا نمیگذاشتند.
اشتیاق دولت برای اخذ عوارض از خودروها در بزرگراههای تهران!
معاون وزیر راه و شهرسازی خواستار عوارض گرفتن از خودروها در بزرگراههای تهران شد!
مهرداد تقیزاده، در پاسخ به این سوال تابناک که نظر شما در مورد طرح جدید شهرداری تهران که بنا دارد، با هدف کاهش ترافیک شهر تهران از خودروهای شخصی در بزرگراهها عوارض بگیرد، چیست؟ گفت: این طرح که در بسیاری از شهرهای دنیا در جریان است به دنبال این است که با افزایش جذابیت سیستمهای حملونقل عمومی، مطلوبیت خودروهای شخصی را نیز کاهش دهد.
وی ادامه داد: برای این کار روشهای مختلفی مثل بالابردن هزینه سوخت، پارک و عوارض و یا افزایش میزان جریمه وجود دارد و کاری میکند که رانندگان خودروهای شخصی احساس کنند باید هزینه بیشتری برای مسافرت بپردازند اما کسانی که از حملونقل عمومی استفاده میکنند، احساس کنند که این خدمات به راحتی و آسانی در اختیار آنها قرار میگیرد.
معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه ما باید حملونقل عمومی را تقویت کنیم، اضافه کرد: این دو باید گام به گام پیش رود و یک قدم حمل و نقل عمومی راحتتر و یک قدم حملونقل شخصی سختتر شود.
تقیزاده در پاسخ به این پرسش که پس شما با طرح شهرداری تهران مبنی بر گرفتن عوارض از خودروهای شخصی در بزرگراههای تهران موافقید، افزود: با این طرح که مطلوبیت خودروهای شخصی را کاهش دهیم ۱۰۰ درصد موافقم.
وی ادامه داد: این کار را باید کرد وگرنه این وضعیتی که وجود دارد به هیچ وجه بهبود نخواهد یافت. ما در سالهای گذشته حمل و نقل عمومی را توسعه دادیم، اما مطلوبیت خودروهای شخصی پایین نیامده است و مردم تمایلشان به استفاده از خودرو شخصی بیش از خودروهای عمومی است.
اظهارات معاون وزیر راه در حالی است که دولت در دو سه سال گذشته، بخش اعظم بودجه حمایت یارانه و تسهیلات حمایت از تولید داخلی را صرف فروش اغواکننده خودرو به مردم کرد؛ حال آن که میدانست خیابانها از میزان خودرو اشباع شده است.
همزمان دولت کمترین اهتمام را در گسترش حملونقل عمومی به ویژه در پایتخت داشته و شهردار سابق را بایکوت مالی کرده بود.
خراسان
دردسرهای بی توجهی به نحوه خرید خودروهای دولتی
در حالی که بر اساس مصوبه شهریورماه سال ۱۳۸۷ دولت وقت، همه دستگاه های اجرایی موظف شده بودند در شهرهایی که زیرساخت های لازم را دارا باشد، فقط خودروهای گازسوز خریداری کنند، گزارش یک مقام مسئول به دولت نشان می دهد برخی از ادارات، بدون توجه به این دستور یا اخذ مجوز خاص از هیئت دولت، نسبت به خرید خودروهای بنزین سوز اقدام کرده اند که اکنون این اقدام بدون مجوز باعث شده تا ده ها خودروی دولتی، مشکل پلاک گذاری داشته باشند.
هشدار به مدیران دولتی درباره خرید خدمات غیرایرانی
بر اساس ابلاغیه جدید یک مقام مسئول به تعدادی از سازمان ها و نهادهای دولتی با اشاره به اعمال ممنوعیت هایی در حوزه خرید، به کارگیری و پشتیبانی تجهیزات و خدمات غیر ایرانی در حوزه فاوا، از آن ها خواسته شده نسبت به رعایت دقیق این موضوع اقدام کنند. در عین حال، طبق بخشنامه مذکور قرار است با تشکیل کارگروهی جهت ارتقای توان داخلی و توسعه به کارگیری محصولات و شرکت های بومی در برنامه های کلان ملی با حضور دستگاه های متخصص، این موضوع مهم بیش از گذشته، مورد توجه قرار گیرد.
ایران
تفویض اختیار رهبری به سران قوا برای حل مشکل مؤسسات اعتباری
عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار گفت که با تفویض اختیار رهبری برای حل مشکل مؤسسات اعتباری به سران قوا این موضوع در دو جلسه اخیر سران سه قوه مورد بررسی قرار گرفته است. به گزارش ایسنا، محمدرضا تابش با بیان اینکه قدم هایی برای حل مشکل سپرده گذاران مؤسسات مالی برداشته شده و کل حاکمیت متوجه این موضوع شده است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری حل شرعی ادای دین نسبت به سپرده گذاران را به سران قوا تفویض اختیار کردند و تاکنون دو جلسه در این زمینه برگزار شده که هم نشانه اهمیت موضوع است و هم کل حاکمیت متوجه این شده که باید فعل و انفعالاتی انجام دهد که این واقعه را مهار کند.
ترزا می در مذاکره با نتانیاهو: به برجام متعهد میمانیم
مقامهای بلندپایه کشورهای طرف توافق هستهای با ایران در رایزنیهای فشرده دیپلماتیک بر لزوم حفظ برجام تأکید کردند. در این چارچوب، نخست وزیر انگلیس در دیدار با همتای صهیونیستی خود بر پایبند ماندن انگلیس به برجام تأکید کرد. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه اورشلیم پست، ترزا می در این گفتوگو تأکید کرد که او به برجام متعهد است. بنیامین نتانیاهو نیز در این گفتوگو خواستار اصلاح برجام شد. در همین حال ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز در گفتوگوی تلفنی تأکید کردند بازنگری برجام غیرقابل پذیرش است. چند هفته پیش رئیس جمهوری امریکا با تأیید نکردن توافق هستهای، اختیار تصمیمگیری درباره بازگشت تحریمهای هستهای ایران را به کنگره واگذار کرد. همزمان دونالد ترامپ تهدید کرد در صورتی که کنگره و همپیمانان امریکا، شرایط ایران را سختتر نکنند و محدودیتهای دائمی برای برنامه هستهای ایران به وجود نیاورند، برجام را لغو میکند. در پی این اقدامات بود که سایر کشورهای ۱+۵ خواستار پایبندی دولتمردان امریکایی به برجام شدند. درهمین حال بوریس جانسون، وزیر امور خارجه انگلیس به عنوان یکی از کشورهای طرف توافق هستهای نیز قصد دارد هفته آینده به منظور منصرف کردن سناتورهای کنگره از لغو برجام یا وضع تحریمهای جدید علیه تهران که میتواند بقای توافق هستهای ایران و ۱+۵ را در معرض خطر قرار دهد، به امریکا سفر کند.
روایت «واشنگتن پست» از درخواست ترامپ برای گفت و گو با روحانی
روزنامه واشنگتن پست بامداد جمعه گزارش داد؛ دولت امریکا در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه خواسته بود تا واسطه گفتوگوی مستقیم «دونالد ترامپ» و «حسن روحانی» رئیسان جمهوری امریکا و ایران شود؛ درخواستی که به گفته این رسانه با «مخالفت قاطع» تهران مواجه شد. به گزارش ایرنا، این رسانه به نقل از منابع خبری خود میافزاید که این درخواست را «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه امریکا در تاریخ ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) و تنها چند ساعت پس از سخنرانی ترامپ علیه ایران مطرح کرده بود. یک منبع آگاه دیگر به این رسانه گفت که ترامپ شب قبل از آن هم در یک دیدار دوجانبه با رئیس جمهوری فرانسه، ایده میانجیگری پاریس میان تهران و واشنگتن را مطرح کرده بود. به ادعای واشنگتن پست، ترامپ خطاب به مکرون گفته بود: شما روابط خوبی با ایران دارید؛ میتوانید از این روابط بهره گرفته و از تهران بپرسید که چنانچه امریکا بخواهد گفتوگو کند، آیا آنها تمایل به چنین کاری دارند؟ این مقام آگاه هدف از تلاش ترامپ برای برقراری این تماس را تهدید مجدد دانست و مدعی شد که پیام اصلی وی برای تهران این بود که «فرصت طلایی دوران اوباما برای آشتی به اتمام رسیده است.»
آرمان
کنایه امام جمعه قزوین به روحانی
شنیده شد که نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: امام راحل فرمودند که هرگز سلاح مبارزه با امریکا را زمین نگذارید، یعنی هر زمانی که ما این سلاح را زمین گذاشتیم دشمن نسبت به ما تعرض خواهد کرد، با این توصیه امام(ره) باید متوجه شویم که چقدر حرف غلطی است که کسی میگوید ما موشک نیاز نداریم. امام جمعه قزوین افزود: برخیها اشاره میکنند که مذاکره با آمریکا دیوانگی است باید از آنها پرسید این دیوانگی از چه زمانی بوده است؟ مردم، علما و بزرگان سیاسی انقلاب از گذشتگان بسیار دور تا به امروز صهیونیست و آمریکا را دشمن میدانستند. وی افزود: ملت ایران سال هاست که با شعار «مرگ بر آمریکا» نشان داده بودند که مذاکره با آمریکا دیوانگی است؛ اما برخیها امروز خیلی دیر گفتند که مذاکره با آمریکا دیوانگی است.
ماجرای مدرسه زرتشتیان اردکان
شنیده شد که حبیبا... بیطرف استاندار اسبق یزد در همایش «یزد، میراث جهانی» گفت: «اوایل سال ۶۷ بود. در دفتر استانداری نشسته بودم. دفتردار آمد و گفت: حاجاحمدآقا با شما کار دارند. تعجب کردم که حاجاحمدآقا با استاندار یزد چه کار دارند! گوشی را گرفتم، ایشان گفتند:حضرت امام در روزنامهجمهوری اسلامی به خبری برخوردهاند؛ نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی اعتراض کرده به تغییر نام مدرسه وقفشده زرتشتیان به نام مدرسه شاهد اردکان؛ ایشان گفتند: بگویید همین امروز تابلو را بردارند و تابلوی قبلی را نصب کنند. من به عنوان استاندار خبر نداشتم که چنین اتفاقی در اردکان افتاده که تابلوی مدرسه زرتشتیان اردکان را کندهاند و جای آن تابلوی شاهد اردکان نصب کردهاند. ماجرا را پیگیر شدم و دستور امام اجرا شد.»
آمار تکاندهنده طلاق و کودکآزاری
شنیده شد که قائممقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی گفت: در نیمه نخست سال ۹۶ بیش از ۱۹۰ درصد کشف پیشسازهای مواد هروئین و شیشه در کشور افزایش یافت. در سه سال اخیر نرخ طلاق شیب ملایمی داشته است، آمار طلاق از سال ۹۰، از ۹/۱ به ازای هر هزار نفر به ۱/۲ در سال ۹۵ رسیده است. حدود شش تا هفت درصد تماس با مرکز فوریتهای اجتماعی مربوط به کودکآزاری و همسرآزاری است. در سال ۹۰ نرخ مصرف موادمخدر در بانوان ۵/۴ درصد بود و در سال ۹۴ این آمار به ۱۰ درصد رسیده است. حدود ۶/۲۳ درصد مردم از یکی از اختلالات خلقی و روانی رنج میبرند. میزان افسردگی در خانمها ۱۵ درصد و در آقایان ۱۰ درصد است.
دستگیری روماریوی ایران با مواد مخدر
شنیده شد که ستاره سابق فوتبال ایران که سابقه بازی در استقلال و پرسپولیس را در کارنامه دارد، با مواد مخدر دستگیر شد. علی اکبریان که بهخاطر تکنیک بالایش به روماریوی فوتبال ایران مشهور بود، پس از گذراندن یک دوره طولانی در زندان و زمانی که برای سپریکردن مرخصی به بیرون آمده بود، باز هم درگیر ماجرایی عجیب شد. ایلنا نوشت؛ یکی از مسئولان زندان قزلحصار با تایید این موضوع گفت: ایشان آخرینبار که به مرخصی رفته با ۵/۲۸ گرم شیشه دوباره دستگیر میشود و به زندان میآید. دادگاه او را به بیست سال دیگر محکوم کرد و با توجه به اینکه حکم قبلیش حبس ابد بوده، باید بگویم کار او بسیار سخت شده و باید در زندان بماند.
فروش لوازم هالووین در تهران!
شنیده شد که در چند روز اخیر در بازار انواع وسایل هالووین را در مراکز خرید و فروشگاهها میتوان مشاهده کرد، که استقبال خوبی نیز از آنها شده است و بسیاری از مردم با خرید این وسایل میخواهند به استقبال جشن هالووین غربیها بروند؛ وسایلی که قیمت بسیار زیادی دارند و بیشتر آنها کلاه و ماسکهای ترسناک هستند که مخصوص این روز است. معمولا شب ۳۱ اکتبر(دهم آبان) در کشورهای اروپایی و آمریکایی مراسمی با آیینهای خاص به نام هالووین برگزار میشود. حالا گویا این جشن که هیچارتباطی به فرهنگ و باورهای ایرانی و اسلامی ما ندارد، دل از برخی جوانان ربوده و اسباب کاسبی برخی دیگر را هم فراهم آورده است.
سربازی که جان دهها زائر را نجات داد
شنیده شد که یکی از نیروهای یگان مهندسی نظامی ارتش عراق روز گذشته حین خنثیسازی مین، دو دست خود را از دست داد. مشرق با انتشار تصویری نوشت؛ این تصویر مربوط به یکی از نیروهای یگان مهندسی نظامی ارتش و نیروهای مسلح عراق است که حین خنثیسازی مینی که به دست گروه تروریستی تکفیری «داعش» در مسیر راهپیمایی اربعین حسینی(ع) کار گذاشته شده بود و منفجرشدن آن، اینگونه زخمی شده و در اثر شدت جراحات وارده، دو دست خود را از دست داده است.
امیدواریم سخن شمخانی عینیت پیدا کند
شنیده شد که غلامرضا حیدری، نماینده تهران و عضو کمیته حصر در مجلس درباره سخنان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در خصوص حصر سه چهره سیاسی گفت: این صحبت آقای شمخانی را بهعنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی به فال نیک میگیریم و امیدوار هستیم آنها بتوانند با هر کسی که مایل باشند ملاقات کنند و این مساله برای همه عینیت پیدا کند. مساله فوق نشانگر آن است که اراده چنین تعلق گرفته که مسائل رفع شود.
دستگیری ۳۰ زائر بدون مدارک
شنیده شد که سرکنسول ایران در عراق با اشاره به دستگیری ۳۰ تا ۴۰ زائر بدون مدارک قانونی در عراق، گفت: اگر کار این افراد به دادگاه میرسید سه سال زندانی میشدند. میرمسعود حسینیان اظهار داشت: براساس صحبتهای یکی از مقامات عراقی ممکن است زائرانی که ورود غیرقانونی داشتهاند، بهطور دائم ممنوعالورود شوند و حتی ممکن است مرزها بسته شود.
تجمع سهامداران پدیده
شنیده شد که سهامداران پدیده شاندیز با حضور در نمایشگاه مطبوعات نسبت به عدموصول مطالبات خود اعتراض کردند. ایلنا نوشت؛ تعدادی از سهامداران پدیده شاندیز با حضور در نمایشگاه مطبوعات با سردادن شعارهایی نسبت به عدموصول مطالبات خود اعتراض کردند.
۴۰۰ غیرمتخصص درکتابخانه ملی
شنیده شد که اشرف بروجردی رئیس کتابخانه ملی گفت: یک ماه مانده به پایان دولت دهم و زمانی که متوجه شدند گزینه مورد نظر آنها در دولت یازدهم رأی نمیآورد، دستور دادند تا تمام ۴۰۰ نفر نیرو که تخصص نداشتند از حالت شرکتی به قراردادی تغییر وضعیت پیدا کنند.